Kunst

Kunstrondje Zaltbommel, een verzameling van galeries en ateliers voor beeldende- en toegepaste kunst in de vestingstad aan de Waal. Samen brengen zij een folder uit met alle locaties en oepningstijden. Op elke 1e zondag van de maand, vanaf 7 april 2019, is er een gezamenlijk openstelling, kijk op de site van Kunstrondje Zaltbommel voor meer informatie.

 

Galerie Elfring Art, op de Gamerschestraat 23 in Zaltbommel, is per 21 september 2018 geopend. Galerie Elfring is elke zaterdag geopend van  13.00 tot 17.00 uur en iedere eerste zondag van de maand.
Gerda Elfring maakt primair olieverf schilderijen en zeefdrukken. Landschap, dieren, abstract werk, natuur en andere diverse thema’s vormen een belangrijke inspiratie.

 
 
 

Kunstwerken in Zaltbommel

In Zaltbommel zijn vele kunstwerken te bewonderen die her en der in de stad staan. Klik op de link voor de digitale versie van de brochure van de Kunstwerken in de stad Zaltbommel.  Hierin vindt u een plattegrond van de kern van Zaltbommel met de kunstwerken daarop aangegeven. Tevens wordt er per kunstwerk aangegeven wie de kunstenaar is en een beschrijving van het kunstwerk. Klik op de link voor meer kunst in de Bommelerwaard en een overzichtskaart.

 

 

Markt Twee

Het oude ‘Wapen van Gelderland’ in Zaltbommel is grondig opgeknapt en in 2018 geopend voor het publiek. Het pand dateert uit de 15e eeuw en is een bezoekje meer dan waard! Op dit moment zijn alle verdiepingen gratis te bezichtigen en is er een inloophuis voor kunst gevestigd. Het pand wordt nu Markt Twee genoemd

 

Pracht in de Gracht, ZaltbommelPracht in de Gracht, Zaltbommel

 

Iedere twee jaar van begin juni tot en met de eerste week van september is het weer genieten van prachtige kunstwerken in de grachten aan de Marten van Rossemsingel en de Virieusingel tijdens Pracht in de Gracht. De komende editie vindt plaats in 2019.

 
 
 

Gasthuiskapel, Zaltbommel

In de Gasthuiskapel in Zaltbommel worden regelmatig exposities gehouden.

 
 
 
 
BRIEKANTIEK in Heerewaarden.
 
In de oude steenfabriek vind je de antiekwinkel met een uitgebreide collectie decoratief ijzer en antieke bouwmaterialen, tuinornamenten en beelden en zelf ontworpen tafels. Ook bijzondere meubels en kachels uit veel landen, industrieel antiek, tribal art, kunst design en etnografica. Een bezoek is dan ook zeer aan te bevelen. Zeker in combinatie met bijvoorbeeld een fiets- of wandeltocht in het aangrenzende prachtige natuurgebied Fort de Voorn. Voor meer info, bekijk de website van BRIEKANTIEK

 

UITagenda

Foto's

Deze diashow vereist JavaScript.

Klik hier voor foto galerij