Wandelen

Wandelroute Munnikenland

Grote grazers in Munnikenland

 

Banjeren, struinen, fietsen… Zelfs met de auto mag u het Munnikenland in. De kans is groot  dat u in dit prachtige natuurgebied grote grazers tegenkomt. Een onvergetelijke ervaring. Houd u bij een bezoek wel aan de gedragsregels zoals vermeld in deze folder. Veel plezier in de rivierwildernis!

Struinen langs de Afgedamde Maas

Overzicht Afgedamde Maas

 

 

Langs de Afgedamde Maas is het prachtig wandelen en struinen en kom je langs mooie dorpen. Klik op deze link en vind je weg!

Wandelnetwerk Rivierenland

Wandelnetwerk Rivierenland

Wandelnetwerk Rivierenland

 

 

In de Bommelerwaard kunt u wandelen door middel van een keuzepuntsysteem, klik hier om de diverse kaarten te downloaden.

Wandelingen van de Natuurwacht Bommelerwaard

Wandelingen van Natuurwacht Bommelerwaard

Wandelingen van Natuurwacht Bommelerwaard

 

 

  • Kloosterwielroute 2 km
  • Stadswallenroute 4km

De twee wandelingen van de Natuurwacht Bommelerwaard staan samen in één boekje, met speurkaarten erin voor de jeugd en uitleg voor volwassenen. Het startpunt van beide wandelroutes is de (gratis) parkeerplaats De Beersteeg in Zaltbommel. Het boekje is bij TRIP verkrijgbaar.

Klompenpaden Bommelerwaard

Klompenpaden in de Bommelerwaard

Klompenpaden in de Bommelerwaard

Klompenpaden zijn de mooiste wandelroutes over boerenland. Tijdens de wandeling geniet u van de rust, kleinschaligheid en de combinatie van cultuur en natuur. In de Bommelerwaard zijn 5 klompenpaden. De routefolders zijn bij TRIP verkrijgbaar.

  • Klompenpadroute het Alemschepad, in en om Alem;
  • Klompenpadroute het Zandslagenpad, Hurwenen-Rossum-Fort St.Andries-Rome;
  • Klompenpadroute het Baanbrekerpad, buitengebied Ammerzoden/Well;
  • Klompenpadroute het Hamarithapad, buitengebied Nederhemert;
  • Klompenpadroute het Nywelepad, buitengebied Nieuwaal en Gameren.

Lange afstandswandeling natuurgebied De Hurnse Kil

Lange afstandswandeling natuurgebied De Hurnse Kil

Lange afstandswandeling natuurgebied De Hurnse Kil

 

 

Voor de start van deze lange afstandswandeling door het prachtige natuurgebied “De Hurnse Kil” kunt u in Zaltbommel beginnen. De route is bij TRIP verkrijgbaar.

Stadswandeling historisch Zaltbommel met Stadsgids (voor groepen)

Stadswandeling met gids Zaltbommel

Stadswandeling met gids Zaltbommel

 

 

Bent u met een groep, dan bestaat de mogelijkheid om een stadswandeling te doen onder leiding van een professionele Stadsgids. Hiervoor dient u vooraf te reserveren bij het Gilde van Stadsgidsen Zaltbommel.

Stadswandeling historisch Zaltbommel met Stadsgids, 1e zaterdag van de maand (april-oktober)

Stadswandeling met gids, Zaltbommel

Stadswandeling met gids, Zaltbommel

Tijdens het toeristisch seizoen organiseert het TRIP i.s.m. het Gilde van Stadsgidsen Zaltbommel elke 1e zaterdag van de maand van april t/m oktober een stadswandeling onder leiding van een professionele Stadsgids. U kunt hier individueel aan deelnemen.

Voor het seizoen 2017 zijn de volgende data beschikbaar voor de Stadswandelingen: 1 april, 6 mei, 3 juni, 1 juli, 5 augustus, 2 september en 7 oktober.

Vooraf aanmelden o.v.v. het aantal deelnemende personen is gewenst, dit kan online via dit aanmeldingsformulier, maar u kunt u ook bij de TRIP-balie aanmelden, een e-mail sturen of even bellen met het TRIP.

U dient zich uiterlijk 15 minuten vóór aanvang van de wandeling te melden bij de TRIP-balie Markt 10 te Zaltbommel, ook als u zich online heeft aangemeld. De wandeling start om 13.30 uur. Kosten € 3,50 per persoon.

Als extraatje kan elke deelnemer na afloop een gratis kopje koffie of thee gaan drinken bij de HEMA.

Speurtocht door Zaltbommel

Speurtocht Zaltbommel

Speurtocht Zaltbommel

 

 

Zijn er kinderen bij? Doe dan de verrassende speurtocht door het historische centrum van Zaltbommel. Aan de hand van een vragenlijst wordt de rijke historie van Zaltbommel spelenderwijs ontdekt. Nadat alle vragen zijn beantwoord kan het formulier ter correctie worden aangeboden bij de TRIP balie. Heb je veel vragen goed beantwoord; dan wacht er vast nog een leuke attentie voor je!
De speurtocht door de oude binnenstad is door TRIP samengesteld en verkrijgbaar bij de balie. Hier kunt je ook een klembord in bruikleen krijgen, wat het schrijven tijdens de speurtocht vergemakkelijkt.

Gootspokenroute Zaltbommel

Gootspokenwandeling, Zaltbommel

Gootspokenwandeling, Zaltbommel

 

 

De door TRIP samengestelde speciale Gootspokenroute is zeer de moeite waard. Tijdens uw tocht ziet u de markante Gootspoken in diverse dakgoten of aan de Bommelse gevels. Alle beelden zijn vervaardigd door kunstenaar Joris Baudoin. Alle Gootspoken staan omschreven in een handig boekje met foto’s en een plattegrond. Het boekje met de Gootspokenroute is verkrijgbaar bij de balie van TRIP.

Individuele Stadswandeling Zaltbommel

Stadswandeling door historisch Zaltbommel

Stadswandeling door historisch Zaltbommel

 

 

Het verdient aanbeveling om de interessante, door TRIP samengestelde, individuele stadswandeling te doen. De wandeling staat in een handig boekje met plattegrond en voert u, vergezeld van de nodige geschiedkundige informatie, door het historische centrum van Zaltbommel. U ontdekt ook wat “Gootspoken” zijn. Het boekje met de stadswandeling is verkrijgbaar bij de balie van TRIP.

Rolstoelroute Zaltbommel

Rolstoelroute Zaltbommel

 

Het oude centrum van Zaltbommel bevat enkele prachtige gebouwen en monumenten. Heerlijk om eens langs te wandelen. Ook als je echter moeilijk te been bent is deze route bij uitstek geschikt. Je kunt op deze route overal met een rolstoel komen.

Klik hier voor de route, info en foto’s.

Foto's

Deze diashow vereist JavaScript.

Klik hier voor foto galerij

Volg ons op Twitter!
UITagenda

Weer overzicht
Weersverwachting
Zaltbommel
Weeronline.nl - Meer weer in Zaltbommelweeronline.nl Altijd jouw weer