Wat te doen

Wandelen

Wandelroute Hurnse Kil.

Een prachtige wandelroute vanaf Zaltbommel richting Hurwenen door het natuurgebied ‘Hurnse Kil’ oftewel de ‘Kil van Hurwenen’. Het natuurgebied is een afgesneden rivierarm van de Waal en zeer rijk aan vogels. Klik hier om de route te downloaden.

Speurtocht voor volwassenen

Een leerzame en leuke speurtocht door de oude binnenstad van Zaltbommel. Leuk om met een groepje te doen of gewoon op eigen gelegenheid. Klik hier om de speurtocht te downloaden.

Ommetje Bruchem

Het dorpsommetje laat de geschiedenis van Bruchem beleven. Kleine bordjes met daarop een wilgenboom, typerend voor Bruchem, wijzen de weg. De route start bij de kerk en gaat langs de vele boomgaarden en een bijzondere vluchtheuvel, waar bewoners en hun vee een droge plek vonden tijdens dijkdoorbraken. Verder gaat het ommetje langs Landgoed Groenhoven, door het Bruchemse bos en langs een voormalige veldschans uit de Tachtigjarige Oorlog. Op het terrein met de naam Cingel bevinden zich resten van het voormalige kasteel van Bruchem. Kortom, een afwisselende dorpswandeling vol cultuurhistorie. De wandeling start bij de Kerk in de Dorpsstraat en de folder is hier te downloaden of verkrijgbaar bij het TRIP of bij de in de folder genoemde afhaallocaties. De lengte van de wandeling is 3 of 5 km.

Trekpont recreatiegebied de Zandmeren te Kerdriel

De trekpont bij recreatiegebied de Zandmeren in Kerkdriel, (15 minuten rijden van Zaltbommel) aan de kop van de Zandstraat, is een hele mooie nieuwe aanwinst in de wandelmogelijkheden in een prachtig natuurgebied. Wilt u meer informatie over de Zandmeren, neem dan een kijkje op de website.

Stadswandelingen met gids door de historische binnenstad van Zaltbommel.

Stadswandeling met gids, Zaltbommel

Stadswandeling met gids, Zaltbommel

Op de zaterdagen 5 september en 3 oktober 2020 organiseert het TRIP Informatiepunt een stadswandeling met gids door de historisch binnenstad van Zaltbommel. In verband met de coronamaatregelen zijn maximaal zes personen per gids toegestaan, vol = vol.

De wandeling gaat langs de kenmerkende Sint-Maartenskerk en het Stadskasteel. Ook worden de huizen gepasseerd die door beroemdheden als Franz Liszt en Karl Marx werden bezocht, alsmede de woningen van de familie Philips en Fiep Westendorp. Tijdens de wandeling kom je langs diverse gootspoken, hedendaagse kunstwerken die meestal in een dakgoot te vinden zijn. Ook zal de gids vertellen over de bewoners die er vroeger woonden of de historie van het pand. Het is een leuke en leerzame wandeling voor alle leeftijden. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur en start om 13.30 uur vanaf het TRIP Toeristisch Informatiepunt op de Markt 10.

De deelnemers kunnen op vertoon van een te ontvangen voucher in het restaurant van de HEMA van een gratis kop koffie of thee genieten of van een gratis 2e bolletje ijs bij ijssalon Hygge, beide te vinden op de Boschstraat.  De kosten bedragen € 3,50 per deelnemer.

Aanmelden kan via deze link, aan de balie bij TRIP op de Markt 10, per telefoon 0418-648774 of e-mail op info@tripbommelerwaard.nl.

Wandelroute Munnikenland

Grote grazers in Munnikenland

  Banjeren, struinen, fietsen… Zelfs met de auto mag u het Munnikenland in. De kans is groot  dat u in dit prachtige natuurgebied grote grazers tegenkomt. Een onvergetelijke ervaring. Houd u bij een bezoek wel aan de gedragsregels zoals vermeld in deze folder. Veel plezier in de rivierwildernis!

Struinen langs de Afgedamde Maas

Overzicht Afgedamde Maas

 
 
Langs de Afgedamde Maas is het prachtig wandelen en struinen en kom je langs mooie dorpen. Klik op deze link en vind je weg!

Wandelnetwerk Rivierenland

Wandelnetwerk Rivierenland

Wandelnetwerk Rivierenland

 
 
In de Bommelerwaard kunt u wandelen door middel van een keuzepuntsysteem, klik hier om de diverse kaarten te downloaden.

Wandelingen van de Natuurwacht Bommelerwaard

Wandelingen van Natuurwacht Bommelerwaard

Wandelingen van Natuurwacht Bommelerwaard

 
 
  • Kloosterwielroute 2 km
  • Stadswallenroute 4km
De twee wandelingen van de Natuurwacht Bommelerwaard staan samen in één boekje, met speurkaarten erin voor de jeugd en uitleg voor volwassenen. Het startpunt van beide wandelroutes is de (gratis) parkeerplaats De Beersteeg in Zaltbommel. Het boekje is bij TRIP verkrijgbaar.

Klompenpaden Bommelerwaard

Klompenpaden in de Bommelerwaard

Klompenpaden in de Bommelerwaard

Klompenpaden zijn de mooiste wandelroutes over boerenland. Tijdens de wandeling geniet u van de rust, kleinschaligheid en de combinatie van cultuur en natuur. In de Bommelerwaard zijn 5 klompenpaden. De routefolders zijn bij TRIP verkrijgbaar.
  • Klompenpadroute het Jordenpad, in het buitengebied van Poederoijen-Brakel-Zuilichem;
  • Klompenpadroute het Alemschepad, in en om Alem;
  • Klompenpadroute het Zandslagenpad, Hurwenen-Rossum-Fort St.Andries-Rome;
  • Klompenpadroute het Baanbrekerpad, buitengebied Ammerzoden/Well;
  • Klompenpadroute het Hamarithapad, buitengebied Nederhemert;
  • Klompenpadroute het Nywelepad, buitengebied Nieuwaal en Gameren.

Fietsen

Bij TRIP zijn verschillende fietsroutes verkrijgbaar. Er zijn door TRIP samengestelde routes door de Oost- (33km) en West-Bommelerwaard (45km), Rondje Bommelerwaard (65km) en ook de kaart van het landelijke fiets knooppuntennetwerk is hier te koop.

Nog enkele voorbeelden van mooie routes:

Zie ook hier voor extra informatie over Fietsen in de Bommelerwaard (link naar de Bommelerwaardginds.nl)

Parkeerterrein voor 4 tot 6 campers – Esso Aalst

Het tankstation en autowascentrum Esso-Aalst aan de Maas-Waalweg 1 biedt plek aan 4 tot 6 campers. U kunt daar parkeren en overnachten. Ook bieden zij parkeermogelijkheden voor auto’s met fietsen, die verder willen om een mooie route op de fiets te maken door de Bommelerwaard. Voor meer informatie kunt u hun Facebook pagina bekijken

Fietsen langs de Waal

Volop fietsen

 
 
Fietsen langs de Waal is werkelijk prachtig. Ideale fietspaden, over dijken, langs weilanden en natuurgebieden met uitzicht op de drukke Waal is heel erg mooi en zeker aan te bevelen. Vanaf Zaltbommel kunt u richting Slot Loevestein, of de andere kant op richting Heerewaarden. Neem daar in de zomer het fietsveer naar Varik en kom aan de andere kant terug. Echt genieten!

Fietsroute Munnikenland

Natuurgebied Munnikenland bij Poederoijen

 
 
De monniken zijn al eeuwenlang verdwenen uit het Munnikenland, maar de meditatieve sfeer van rust en ruimte is gebleven. Stap op de fiets en laat je hoofd leegwaaien op de dijken van dit natte land. Klik hier voor de route.

Fietsen langs de Afgedamde Maas

overzicht Afgedamde Maas

 
 
Fietsen langs de Afgedamde Maas en pittoreske dorpjes is een ware belevenis. Bekijk de kaart en meer info en vind je weg!

Hoppies, Ammerzoden

Koffie/lunch

Als het seizoen in april weer van start gaat kunnen wandelaars en fietsers bij Hoppies een koffie/lunch stop houden! Zie voor uitgebreide informatie over de alle mogelijkheden bij Hoppies, zoals diverse midgetgolf arrangementen, workshops en leuke lunchboxen, de website van Hoppies

Kookworkshop Hoppies, Ammerzoden

Kookworkshop

Een kookworkshop is een ontspannen bezigheid voor een avondje uit, of als onderdeel van een vergadering of business arrangement. Het menu kan een verrassing zijn of in overleg worden samengesteld. Bij Hoppies zijn verschillende kookworkshops te boeken, denk  hierbij aan: Champignons, Tapas, Sushi/Japans, Italiaans en Portugees. Voor meer informatie m.b.t. alle mogelijkheden, diverse (midgetgolf) arrangementen en tarieven, zie de website van Hoppies.

Fietsverhuur, Zaltbommel

In Zaltbommel zijn fietsen te huur bij Van Osch Rijwielen. Geldige legitimatie, een contante borg van € 50,= en het invullen van een huurovereenkomst is verplicht. Verhuur vanaf 08.00 uur, de fiets moet voor 18.00 uur weer ingeleverd worden. Prijs € 10,= per fiets per dag, elektrische fiets € 25 per dag. Huur voor meerdere dagen is ook mogelijk. Adres: Waterstraat 38, Zaltbommel. Meer informatie en reserveren: tel 0418-513147.
 
Bij Hotel-Rest. De Gouden Molen in Rossum kunt u ook fietsen huren.

Culturele ontmoetingsplekken

Het Hof, Zaltbommel

Het Hof

Het Hof, Zaltbommel

 
 
Bij Het Hof Zaltbommel kunt u terecht voor Culturele evenementen, feesten, recepties en optredens met live muziek. Tevens is Het Hof ook een zeer geschikte locatie voor vergaderingen en bijeenkomsten in een ongedwongen en inspirerende omgeving

Gasthuiskapel, Zaltbommel

Gasthuiskapel, Zaltbommel

Gasthuiskapel, Zaltbommel

 
 
De Gasthuiskapel is een van de mooiste gebouwen uit de prachtige historische binnenstad van Zaltbommel. De kapel die al gebouwd is in 1316 is beroemd door haar bijzondere akoestiek en een begrip bij liefhebbers van klassieke kamermuziek. Verder is het een schitterende locatie voor zakelijke bijeenkomsten en presentaties, maar kunt u de Gasthuiskapel ook boeken voor een trouwerij, jubileum of doopfeest. Uw evenement met de kenmerkende Bommelse gastvrijheid begeleiden is aan onze mensen toevertrouwd.

Theater/Film De Poorterij, Zaltbommel

Theater De Poorterij, Zaltbommel

De Poorterij

Bezoekt u graag een theater? Theater De Poorterij heeft vast een leuke cabaret-, toneel- of muziekvoorstelling of een leuke film op het programma staan. 

Evenementen & Arrangementen

Ontdek Rivierenland – Bommelerwaard

Op de site van Rivierenland vindt u een pagina van Bommelerwaard waarin u informatie over  Zien & Doen, Overnachten, Agenda en Algemene  informatie,  zie hier de link naar de pagina  

Beleef Zaltbommel

  Zoekt u informatie over Zaltbommel, bijvoorbeeld over  Winkels, Horeca, kijkt u dan even op de site van Beleef Zaltbommel

Stadswandelingen met gids door de historische binnenstad van Zaltbommel.

Stadswandeling met gids, Zaltbommel

Stadswandeling met gids, Zaltbommel

Op de zaterdagen 5 september en 3 oktober 2020 organiseert het TRIP Informatiepunt een stadswandeling met gids door de historisch binnenstad van Zaltbommel. In verband met de coronamaatregelen zijn maximaal zes personen per gids toegestaan, vol = vol.

De wandeling gaat langs de kenmerkende Sint-Maartenskerk en het Stadskasteel. Ook worden de huizen gepasseerd die door beroemdheden als Franz Liszt en Karl Marx werden bezocht, alsmede de woningen van de familie Philips en Fiep Westendorp. Tijdens de wandeling kom je langs diverse gootspoken, hedendaagse kunstwerken die meestal in een dakgoot te vinden zijn. Ook zal de gids vertellen over de bewoners die er vroeger woonden of de historie van het pand. Het is een leuke en leerzame wandeling voor alle leeftijden. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur en start om 13.30 uur vanaf het TRIP Toeristisch Informatiepunt op de Markt 10.

De deelnemers kunnen op vertoon van een te ontvangen voucher in het restaurant van de HEMA van een gratis kop koffie of thee genieten of van een gratis 2e bolletje ijs bij ijssalon Hygge, beide te vinden op de Boschstraat.  De kosten bedragen € 3,50 per deelnemer.

Aanmelden kan via deze link, aan de balie bij TRIP op de Markt 10, per telefoon 0418-648774 of e-mail op info@tripbommelerwaard.nl.

Hoppies, Ammerzoden

Koffie/lunch

Als het seizoen in april weer van start gaat kunnen wandelaars en fietsers bij Hoppies een koffie/lunch stop houden! Zie voor uitgebreide informatie over de alle mogelijkheden bij Hoppies, zoals diverse midgetgolf arrangementen, workshops en leuke lunchboxen, de website van Hoppies

Kookworkshop Hoppies, Ammerzoden

Kookworkshop

Een kookworkshop is een ontspannen bezigheid voor een avondje uit, of als onderdeel van een vergadering of business arrangement. Het menu kan een verrassing zijn of in overleg worden samengesteld. Bij Hoppies zijn verschillende kookworkshops te boeken, denk  hierbij aan: Champignons, Tapas, Sushi/Japans, Italiaans en Portugees. Voor meer informatie m.b.t. alle mogelijkheden, diverse (midgetgolf) arrangementen en tarieven, zie de website van Hoppies.

Bommelerwaardgids

 
Op de Bommelerwaardgids vindt u alle informatie over de Bommelerwaard: UITagenda – Streekinfo – Nieuws – Bedrijvengids- Themakaarten.

Cultuurarrangement Zaltbommel, het hele jaar door

Organiseert u een familieuitje of bedrijfsuitstapje?  TRIP heeft vier interessante cultuurarrangementen in Zaltbommel samengesteld. De arrangementen zijn het hele jaar door te boeken!! Daarmee kunt u een cultureel en culinair programma beleven in het oude stadscentrum van Zaltbommel. Het tarief bedraagt € 28,50 per persoon per arrangement, inclusief kopje koffie/thee met appelgebak en een cultuurarrangementlunch!  Op verzoek kunnen wij ook een speciaal arrangement voor u samenstellen.  De vrijwilligers van TRIP adviseren u graag over de (combinatie)mogelijkheden die er zijn voor de invulling van een gezellige dag. Klik op deze Flyer Cultuurarrangement Zaltbommel 2020 voor meer info. Aanmelden kan via dit aanmeldingsformulier.

Gecanceld – Herdenking 75 jaar Vrijheid – Wandeling met oorlogsverhalen door Zaltbommel – Gecanceld.

Op de zaterdagen 18 april, 25 april en 2 mei 2020 organiseert het TRIP Informatiepunt in samenwerking met Het Gilde van Stadsgidsen wandelingen langs alle plekken in Zaltbommel waar tijdens de oorlog een bijzondere gebeurtenis of handeling hebben plaatsgevonden. Vertrekpunt; Stadhuis, Markt 12, Zaltbommel. De starttijden zijn om 13.30 uur en 15.30 uur. Op alle tijdstippen is het maximale aantal deelnemers 20 personen. De duur van de wandeling is 1,5 uur. Deelname is gratis. Aanmelden kan bij TRIP via een mail aan TRIP Bommelerwaard of telefonisch 0418-648774.

Eten & drinken

Foodbar OostWest, Zaltbommel

Good Food, Drinks & Friends. Dat is toch een goede basis voor een gezellige dag en avond? Foodbar OostWest is de grote zus van onze HappyIndo Foodtruck! De kwaliteit, sfeer en cultuur die wij in onze Foodtruck hebben, willen wij voortzetten in onze Foodbar. No Nonsense, laagdrempelig, gastvrij en voor een ieder toegankelijk. De naam OostWest verwijst niet alleen naar onze Oosterse (Indische) en Westerse roots, maar ook naar onze Menukaart. Naast de heerlijke Indische gerechten, voeren wij ook de Westerse kaart, zo hebben wij voor ieder wat wils. Wil je ‘mixen’, ook dat kan natuurlijk.

Hoppies, Ammerzoden

Koffie/lunch

Als het seizoen in april weer van start gaat kunnen wandelaars en fietsers bij Hoppies een koffie/lunch stop houden! Zie voor uitgebreide informatie over de alle mogelijkheden bij Hoppies, zoals diverse midgetgolf arrangementen, workshops en leuke lunchboxen, de website van Hoppies

Kookworkshop Hoppies, Ammerzoden

Kookworkshop

Een kookworkshop is een ontspannen bezigheid voor een avondje uit, of als onderdeel van een vergadering of business arrangement. Het menu kan een verrassing zijn of in overleg worden samengesteld. Bij Hoppies zijn verschillende kookworkshops te boeken, denk  hierbij aan: Champignons, Tapas, Sushi/Japans, Italiaans en Portugees. Voor meer informatie m.b.t. alle mogelijkheden, diverse (midgetgolf) arrangementen en tarieven, zie de website van Hoppies.

Koetshuis Kasteel Ammersoyen, Ammerzoden

Op de prachtige locatie van Koetshuis Kasteel Ammersoyen kunt u terecht voor koffie, lunch of een drankje, maar ook voor een high-tea, high-wine en wijnworkshops. Ook kunt u bij het Koetshuis terecht voor en feesten en evenementen. Kijk gerust even op hun website voor meer informatie.

Brasserie De Roskam, Hurwenen

Brasserie De Roskam, Hurwenen

Brasserie De Roskam, Hurwenen

 
 
Direct aan de Waal vindt u Brasserie de Roskam. De bijzondere sfeer en de gezellige ambiance maakt Brasserie de Roskam tot een unieke locatie voor uw feest. 

Restaurant Dukdalf, Kerkdriel

Restaurant Dukdalf

Restaurant Dukdalf

 
 
Uitkijkend over Jachthaven Van Gent te Kerkdriel, vindt u Restaurant Dukdalf. Gebouwd op palen, oftewel een dukdalf, bieden wij u de mogelijkheid om elke gelegenheid te vieren. Van receptie tot feestavond, van complete arrangementen tot een brede keuze uit à la carte-gerechten.

Brandend Zand, Kerkdriel

restaurant-brandend-zand-kerkdriel  
 
In dit gezellige restaurant in huiskamersfeer, met stoere veranda en uitzicht over de Zandmeren, voelt iedereen zich direct thuis.

Golfclub De Dorpswaard, Kerkdriel

Golfclub De Dorpswaard, Kerkdriel

Restaurant bij Golfclub De Dorpswaard

Het restaurant van Golfclub De Dorpswaard heeft een panoramisch zicht op de golfbaan en de Maas en heeft 40 zitplaatsen. De bar en het terras bieden samen plaats aan 80 personen. Uitstekend geschikt als locatie voor het vieren van een verjaardag of jubileum.

Brasserie De Buurman, Poederoijen

Brasserie De Buurman, Poederoijen

 
 
Op een unieke locatie onder de batterij van Poederoijen aan de prachtige fietsroute langs de Afgedamde Maas kunt u genieten van een lekkere kop koffie, capuccino, thee of lunch met heerlijke gerechten bij Brasserie de Buurman.

Overnachten / B&B’s / Campings

B&B Koetshuis Kasteel Ammersoyen

1 juni 2020 hebben we de deuren van onze bed & breakfast geopend! De afgelopen maanden is er hard gewerkt om een suite en drie gastenkamers met ieder een eigen badkamer te realiseren. In de voormalige dienstwoning zijn de drie gastenkamers te vinden genoemd naar families die ooit op het kasteel woonden: De Woelmont, Van Herlaar en Van Arkel. Boven de poort is een (bruids)suite Catharina van Gelre met luxe badkamer gerealiseerd. Meer informatie van de B&B  vindt u hier.

Camping en Watersportcentrum Heerewaarden

Camping en watersportcentrum Heerewaarden is gelegen op een prachtige plek aan de Maas. Vanuit de jachthaven met maar liefst 125 ligplaatsen vaart u direct de Maas op, maar kunt ook via Sluis Sint Andries de Waal op varen. Tevens beschikking we over een helling waar u een boot of jetski te water kunt laten. Voor meer informatie over Camping Heerewaarden, kijk even op hun website

Parkeerterrein voor 4 tot 6 campers – Esso Aalst

Het tankstation en autowascentrum Esso-Aalst aan de Maas-Waalweg 1 biedt plek aan 4 tot 6 campers. U kunt daar parkeren en overnachten. Ook bieden zij parkeermogelijkheden voor auto’s met fietsen, die verder willen om een mooie route op de fiets te maken door de Bommelerwaard. Voor meer informatie kunt u hun Facebook pagina bekijken

Recreatiepark Het Esmeer, Aalst

Recreatiepark Het Esmeer, Aalst

Recreatiepark Het Esmeer

 
 
Recreatiepark het Esmeer is gelegen tussen de Maas en recreatieplas het Esmeer. Dit waterrijke vakantiepark in het Gelderse Aalst, is omgeven door dorpen met een rijke historie en prachtige natuurgebieden. U kijkt uw ogen uit op de prachtige landschappen, bij de fruitbomen en in de kastelen. Op steenworp afstand van het vakantiepark ligt een prachtig strandbad met grote speeltuin.

B&B Het Hart van Alem, Alem

B&B Het Hart van Alem, Alem

B&B Het Hart van Alem

 
 
In het monumentale koetshuisje achter Herberg het Hart van Alem vind je drie luxe gastenkamers. Hier proef je de sfeer van weleer. Maak vanuit Alem de mooiste wandelingen over oude struinroutes. De B&B ligt direct aan het Maarten van Rossumpad. Of op de fiets, de dijken- of pontjesroute.

B&B Apple Pie, Ammerzoden

In het mooie Ammerzoden staat deze prachtige vrijstaande B&B ‘Apple Pie”. De B&B heeft twee kamers, beide in marinestijl. De naam is ontstaan omdat de gastvrouw Mieke Boelen heel graag appeltaart bakt en deze wordt u uiteraard ook aangeboden in deze mooie B&B bij een overnachting. Voor meer informatie kunt u de website bezoeken van B&B Apple Pie

B&B Minicamping Kaarsenmakerij de Spijken, Ammerzoden

B&B en Minicamping De Spijken, Ammerzoden

B&B en Minicamping De Spijken

 
 
B&B De Spijken heeft twee mooie ruime, landelijk gelegen kamers, met prachtig uitzicht en eigen terras. De kamers zijn voorzien van eigen sanitair en een keuken. Tevens is een gezamenlijke ontbijtruimte aanwezig. Tevens is er een minicamping en er is ook een blokhut te huur.

B&B De Bloesemhof, Bruchem

B&B De Bloesemhof, Bruchem

B&B De Bloesemhof

 
 
Twee comfortabele gastenverblijven in het aan de rand van het rustige en landelijk gelegen prachtige dorp Bruchem, op slechts 3 km van Zaltbommel. Ideale uitvalsbasis voor fietsers, familiebezoek, een feest in de buurt, zakelijke gasten of bezoek aan Zaltbommel en ´s-Hertogenbosch. Je voelt je helemaal thuis bij B&B De Bloesemhof.

Camping ’t Meulenhuis Bruchem

camping 't Meulenhuis, Bruchem

Camping ‘t Meulenhuis

 
 
Mooie knusse camping, centraal gelegen in de Bommelerwaard, 4 kilometer van het vestingstadje Zaltbommel en 10 autominuten van Den Bosch. Kom…. En laat u verrassen door dit uniek stukje Nederland.

B&B ´t Saenraik, Bruchem/Zaltbommel

B&B 't Saenraik, Bruchem

B&B ‘t Saenraik

 
 
Dichtbij Zaltbommel gelegen aan de andere kant van de A2 bij het dorp Bruchem, ligt B&B ‘t Saenraik. De gehele bovenverdieping is voor de gasten ingericht met 4 slaapkamers met eigen douche en toilet.

B&B Bommels Dijkhuis, Gameren

B&B Bommels Dijkhuis

 
 
Deze rustig gelegen B&B aan de Waalbandijk in het prachtige dorp Gameren, heeft 3 mooie moderne luxe kamers in een vrijstaand gastenverblijf. B&B Bommels Dijkhuis is een mooie uitvalsbasis voor fiets- of wandeltochten.

Blokhutboot, Heerewaarden

Een blokhutboot, de naam zegt het al, is een blokhut op een boot. De echte thuishaven van blokhutboot.nl is het rivierengebied van Heerewaarden, beter bekend als de Bommelerwaard. Er zijn nog twee locaties waar je met de blokhutboot kunt vertrekken: de Brabantse Biesbosch en aan de rivier de Linge.Ben je op zoek naar een unieke vakantie? Wil je een keer wat anders dan de camping, het strand of een all-inclusive resort? Huur dan eens een Blokhutboot en ontdek de Biesbosch, de Linge of de Bommelerwaard op ‘n echt unieke manier! Kijk voor meer informatie op de website van Blokhutboot.

Camperovernachtingsplaatsen Het Uilennest, Hurwenen

camperplaatsen-het-uilennest-hurwenen

Camperplaatsen het Uilennest

 
 
Camperovernachtingsplekken te midden van de vele fietsroutes in de prachtige Bommelerwaard.

Vakantiewoning bij de Zandmeren, Kerkdriel

9 luxe vakantiewoningen

 
 
Nabij de jachthaven 9 luxe en hoogwaardig afgewerkte vakantiewoningen. Er is voldoende oog voor de aanleg en onderhoud van de tuinen en groenvoorziening rondom de bungalows. En vanuit uw huis heeft u altijd volop uitzicht over het water!

Soldatenhuisje en Suite & Breakfast Slot Loevestein, Poederoijen

Suite & Breakfast Slot Loevestein, Poederoijen

Suite & Breakfast Slot Loevestein

Soldatenhuisje Slot Loevestein, Poederoijen

Soldatenhuisje Slot Loevestein

 
 
Slapen op Slot Loevestein is een onvergetelijke belevenis. In de luxe Suite & Breakfast bent u welkom voor een bijzonder comfortabele overnachting, of een eerste klas weekendje weg. Of wat dacht u er van om op uw fietstocht de tent een keer niét op te zetten?

Camperplaatsen bij Slot Loevestein, Poederoijen

Camperplaatsen Slot Loevestein, Poederoijen

Camperplaatsen bij Slot Loevestein

 
 
Er zijn vier camperplaatsen op ons parkeerterrein. Er zijn geen faciliteiten, maar u geniet wel van het mooiste uitzicht ter wereld over de rivier De Waal. Tijdens openingstijden kunt u terecht in onze Taveerne en Museumwinkel. Er zijn geen kosten aan een overnachting verbonden, maar een bezoek aan het museum wordt zeer op prijs gesteld als tegemoetkoming in de kosten voor aanleg, schoonmaak en onderhoud.

Hotel Restaurant De Gouden Molen, Rossum

Hotel-Restaurant De Gouden Molen, Rossum

Hotel-Restaurant De Gouden Molen

 
 
Dit drie-sterren familiehotel-restaurant biedt u de sfeer van “klein” gecombineerd met de allure van “groot” en is daardoor uitermate geschikt voor zowel een privé als zakelijk getint verblijf. Alle kamers hebben een schitterend uitzicht op de rivier of de landerijen.

B&B De HEEREN van Tuil, Tuil

B&B De HEEREN van Tuil

 
 
De HEEREN van Tuil, een uniek bed & breakfast in een Betuws rijksmonument uit 1720. Kom weer even echt tot rust. Uw gastheren – Willem en Joost – zijn levensgenieters pur sang. Geniet mee en laat u tijdens het verblijf eens flink in de watten leggen door de Heeren. Slapen op de heerlijkste bedden van Nederland en iedere morgen subliem ontbijten. Relaxen in de boomgaard met een goed glas binnen handbereik. Dat is opladen met persoonlijke aandacht en met privacy tegelijk.

Camperplaatsen parkeerterrein De Beersteeg, Zaltbommel

Camperplaatsen De Beersteeg, Zaltbommel

Camperplaatsen De Beersteeg

 
 
6 gratis overnachtingsplekken op loopafstand van het historische centrum van Zaltbommel. Er zijn geen voorzieningen. 

Van der Valk Hotel Zaltbommel-A2

hotel Van der Valk Zaltbommel-A2

 
Verrassend overnachten, Vanzelfsprekend uitgerust. Diverse type kamers beschikbaar, van standaard Superior kamer tot luxe Presidential Suite.

B&B In de Oude Smederij, Zaltbommel

B&B In de Oude Smederij, Zaltbommel

B&B In de Oude Smederij

 
 
Deze B&B met twee appartementen ligt op een toplocatie in de historische binnenstad van Zaltbommel. De ligging is ideaal om vandaaruit de stad en omgeving te verkennen. Restaurants, winkels en bezienswaardigheden zijn op loopafstand bereikbaar.

Activiteiten & workshops

Kaarsenmakerij de Spijken, Ammerzoden

Kaarsenmakerij De Spijken, Ammerzoden

Kaarsenmakerij De Spijken

 
 
De kaarsen die gemaakt worden bij Kaarsenmakerij De Spijken worden op ambachtelijke wijze en met de hand gemaakt. De was die gebruikt wordt is van een excellente kwaliteit. Het afval wordt tot een minimum beperkt.

Kookworkshop Hoppies, Ammerzoden

Kookworkshop

Een kookworkshop is een ontspannen bezigheid voor een avondje uit, of als onderdeel van een vergadering of business arrangement. Het menu kan een verrassing zijn of in overleg worden samengesteld. Bij Hoppies zijn verschillende kookworkshops te boeken, denk  hierbij aan: Champignons, Tapas, Sushi/Japans, Italiaans en Portugees. Voor meer informatie m.b.t. alle mogelijkheden, diverse (midgetgolf) arrangementen en tarieven, zie de website van Hoppies.

Boerengolf / oud-hollandse spelen “de Schoonheuvel”, Hedel

Boerengolf, Hedel

Boerengolf

 
 
Boerengolf is nog steeds een van de snelst groeiende buitensporten van Nederland. Als variant op het reguliere golf kunt u bij Boerengolf Hedel op de baan het spel Boerengolf komen spelen.

Kanovaren/Huifkartocht/ijs maken “de Schoonheuvel”, Hedel

ijsboerderij-de-schoonheuvel-hedel_1

Ijsboerderij de Schoonheuvel

 
 
Kinderfeestjes, excursies, kanovaren, huifkar, fietstrein; volop mogelijkheden bij “De Schoonheuvel”

Golfclub De Dorpswaard, Kerkdriel

Golfclub De Dorpswaard, Kerkdriel

Golfclub De Dorpswaard

 
 
Golfen, golfclinics, arrangementen, een heerlijk restaurant, en dat allemaal op deze prachtige locatie.

Landrover Experience, Kerkdriel

Landrover Experience, Kerkdriel

Landrover Experience

 
 
Dit is uw kans om plaats te nemen achter het stuurwiel van een Land Rover en off road te gaan voor een opwindende, uitdagende cursus bij Land Rover Experience. Leer alles over de capaciteiten van de auto, onder het toeziend oog van professionele instructeurs.

‘t Bommelsuitje, Zaltbommel

Kever rijden, Zaltbommel

Kever rijden of andere groepsuitjes

 
 
Keverrijden, retroscooter, of solexrijden of een niet-gemotoriseerde activiteit zoals ballonvaren, tandemtochten, stadsgolf, diverse workshops of een schitterende Gootspokenroute; bij Bommelsuitje.nl kan het allemaal.

Museumatelier – Zaltbommel

MUSEUMATELIER – In het MUSEUMATELIER op de zolder van het Museumcafé kunnen kinderen en volwassenen deelnemen aan fantasierijke en inspirerende creatieve lessen en workshops. Ga mee op een spannende ontdekkingsreis door het Museum Stadskasteel Zaltbommel én je eigen fantasie en verbeelding.

Koetshuis Kasteel Ammersoyen, Ammerzoden

Op de prachtige locatie van Koetshuis Kasteel Ammersoyen kunt u terecht voor koffie, lunch of een drankje, maar ook voor een high-tea, high-wine en wijnworkshops. Ook kunt u bij het Koetshuis terecht voor en feesten en evenementen. Kijk gerust even op hun website voor meer informatie.

Kinderen

Kleuterspeurtocht door Zaltbommel.

Een leuke en leerzame tocht om met je vriendjes of vriendinnetjes, familie of met de klas te doen.
klik hier om de speurtocht te downloaden.

Kasteel Ammersoyen, Ammerzoden

Kasteel Ammersoyen, Ammerzoden

Kasteel Ammersoyen

 
 
Welke ridder of prinses wil er nu niet zijn of haar verjaardag vieren op een echt kasteel? Kom met je vriendjes en vriendinnetjes naar kasteel Ammersoyen in Ammerzoden voor een onvergetelijk verjaardagsfeestje.

IJsboerderij / Boerengolf “de Schoonheuvel”, Hedel

IJsboerderij De Schoonheuvel, Hedel

IJsboerderij De Schoonheuvel

 
 
Kinderfeestjes; van kalf tot koe, van melk tot ijs

Kids-Castle, Hedel

Kids Castle, Hedel

Kids Castle

 
 
Kinderspeelparadijs speciaal gericht op de wat kleinere kinderen. Zelfs voor kinderen die alleen nog maar kunnen kruipen zijn er voorzieningen. Voor elke leeftijd t/m 9 jaar zijn er uitdagende toestellen zodat ze al spelend ook nog het nodige aan beweging doen.

Bezoekerscentrum De Grote Rivieren, Heerewaarden

degroterivieren-heerewaarden

Bezoekerscentrum De Grote Rivieren

 
 
Bij het Bezoekerscentrum De Grote Rivieren kan je spelen, leren, ook voor de allerkleinsten, kinderfeestjes en natuurlijke activiteiten.

Slot Loevestein, Poederoijen

Slot Loevestein, Poederoijen

Slot Loevestein

 
 
Je verjaardag vier je natuurlijk op Slot Loevestein. Want wie wil er nou niet ontvangen worden in de geheimzinnige poorttoren of kruittoren met kinderbier en een kasteeltaartje? Talloze mogelijkheden om van je feestje het allerbeste feest te maken.

Museum Stadskasteel Zaltbommel

Museum Stadskasteel, Zaltbommel

Museum Stadskasteel

In het museum vind je Jip & Janneke verhaaltjes. Verder kun je spelletjes doen, je verkleden als Jip & Janneke en natuurlijk lekker kleuren! Ga naar Museum Stadskasteel. MUSEUMATELIER – In het MUSEUMATELIER op de zolder van het Museumcafé kunnen kinderen en volwassenen deelnemen aan fantasierijke en inspirerende creatieve lessen en workshops. Ga mee op een spannende ontdekkingsreis door het Museum Stadskasteel Zaltbommel én je eigen fantasie en verbeelding.

Sint-Maartenskerk speurtocht, Zaltbommel

speurtocht-in-sint-maartenskerk-zaltbommel

Speurtocht in Sint-Maartenskerk

 
 
Tijdens de openstelling van de kerk is er voor de actieve speurders van ongeveer 7-12 jaar een leuke speurtocht. Aan de hand van 18 vragen ga je door de hele kerk. Je ziet dan o.a. kanonskogels, muziekinstrumenten, allerlei dieren en geheimzinnige spijkers.

Kleuterspeurtocht door Zaltbommel

Speurtocht kleuters, Zaltbommel

Speurtocht voor kleuters

 
 
Aan de balie bij het TRIP informatiepunt kunt u een leuke speurtocht verkrijgen om zodoende spelenderwijs de leuke binnenstad van Zaltbommel te leren kennen.

Wonen in de Bommelerwaard

Marij Makelaardij

Marij Makelaardij is een enthousiaste makelaar met een vernieuwende blik op de woningmarkt. Niet afwachten maar actief en gedreven voor u aan de slag als het gaat over verkoop of aankoop van een woning. Als woningverkoper of woningkoper wilt u alleen het allerbeste. Dat betekent een makelaarskantoor dat beschikt over vakkennis, de juiste marketingmiddelen, uitgebreid netwerk, integriteit, creativiteit en professionaliteit. En dit alles tegen een eerlijke en betaalbare prijs! Meer informatie over Marij Makelaardij? Neem even een kijkje op de hun site

Ontdek Rivierenland – Bommelerwaard

Op de site van Rivierenland vindt u een pagina van Bommelerwaard waarin u informatie over  Zien & Doen, Overnachten, Agenda en Algemene  informatie,  zie hier de link naar de pagina  
Bent u op zoek naar een leuke woning of wilt u meer weten over wonen in de Bommelerwaard, klik dan op een van onderstaande links voor diverse info.
Gemeente Zaltbommel

Gemeente Zaltbommel

Gemeente Maasdriel

Gemeente Maasdriel

bommelerwaardgids

Bommelerwaardgids

ikzoekuwhuis.nl Mariet Kamphuis De aankoopmakelaar

Aankoopmakelaar ikzoekuwhuis.nl, Bruchem

Weer overzicht
Weersverwachting
Zaltbommel
Weeronline.nl - Meer weer in Zaltbommelweeronline.nl Altijd jouw weer
UITagenda

Foto's

Deze diashow vereist JavaScript.

Klik hier voor foto galerij

Volg ons op Twitter!